joi, 24 iulie 2008

Judeţul fără suflet


Deşi sunt cateva luni de când am lansat acest site special pentru a o ajuta pe Laura Creangă, fetiţa mutilată de către contabila Iuliana Bihari din Botoşani, niciun botoşănean nu a răspuns la apelul de urgenţă, nciun om de afaceri nu a auzit suspinul familiei Creangă, nicio instituţie nu s-a deranjat să arunce în cutia milei sufleteşti măcar câţiva creiţari, chiar şi sub formă de sponsorizare, dacă nu donaţie, în contul deschis pe numele fetiţei şi afişate pe acest site. Nimeni nu a vizitat familia în care fetiţa Laura continuă să trăiască o viaţă blestemată de neatenţia şi cruzimea unei şoferiţe inconştiente. Fără copilărie, fără speranţă de viaţă, fără încrederea că biblicul semen va pune măcar un umăr la ridicarea unui copil din negura impertinenţei celor din jur. Cu excepţia unei doamne cu suflet de la BCR Botoşani, nimeni nu a binevoit să ajute această familie. Şi asta în condiţiile în care se concep mii de campanii mediatizate mizând pe zâmbetul ascuns al copiilor. Mii de campanii pentru redarea copilăriei celor cărora le-a fost furată. Zeci de campanii de presă sau de altă factură în care se scot în faţă zeci de botoşăneni despre care se vrea a crede că au un suflet de aur. Vax, totul nu este decât fanfaronadă. Că este aşa a dovedit-o din plin cazul fetiţei Laura Creangă. Altfel ar fi fost dacă această încercare de a o ajuta pe Laura ar fi fost la vedere, în paginile unui ziar local. Într-o atare situaţie cu siguranţă zeci de farisei s-ar fi îmbulzit să îşi arate mărinimia, doar pentru a demonstra în paginile ziarului, la vedere, cât de buni sunt ei. Ruşine!!!

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, nu doar fetiţa suferă. Nici măcar contabila Iuliana, cea care a nenorocit-o, nu a contactat-o să-i o întrebe măcar dacă îi sunt verzi ochii. Mama fetiţei este nevoită şi ea să stea mai mult prin spitale. Şi asta din cauza unor boli care necesită tratament şi după ce, cu ceva timp în urmă a rămas fără un rinichi. Să fim oare un judeţ fără suflet?

Dacă mă înşel, toţi cei ce pot aduce zîmbetul pe chipul Laurei, măcar atât, o pot face apelând numerele de telefoane din partea dreaptă sus a acestei pagini, pot dona cât ii lasă inima în conturile afişate în dreapta sus, sau pot lăsa orice mesaj pe această pagină sau pe e-mailul autorului acestui blog.

Să dea Dumnezeu să nu fie Botoşaniul judeţul oamenilor cu inima de piatră.